maanantai 7. heinäkuuta 2014

10 hyvää syytä lopettaa verojen maksaminen

1. Veroilla ylläpidetään holhousyhteiskuntaa ja byrokratiakoneistoa, joka on alkanut elää omaa elämäänsä ja tuottaa naurettavuuksiin asti menevää sääntelyä.

2. Poliisi ja oikeuslaitos tuhlaavat rahaa uhrittomien rikoksien, kuten huumausainerikoksien, tekijöiden vainoamiseen ja heidän elämänsä pilaamiseen. Huumeiden laittomuus ruokkii järjestäytynyttä rikollisuutta.

3. Joudut maksamaan opettajien palkan veroista, vaikka lapsesi olisi koulukiusattu ja opettajia ei kiinnostaisi tehdä asialle mitään.

4. Veroilla ylläpidetään asevelvollisuuden tai syrjivän avioliittolain kaltaisia asioita, jotka ovat törkeitä loukkauksia sekä vapautta että tasa-arvoa vastaan.

5. Julkiset palvelut eivät ole riippuvaisia asiakkaiden rahoista ja siksi ne eivät organisoidu asiakaslähtöisesti. Toisin sanoen, niitä ei kiinnosta kuinka kauan jonotat päivystyksessä tai leikkausjonossa, koska et voi kieltäytyä maksamasta.

6. Julkisilla palveluilla ei ole kilpailupainetta, eikä yleensä edes käytännön mahdollisuutta kokeilla uusia toimintatapoja ja tehostaa toimintaansa. Kiinnostaisiko Applea kehittää prosessejaan ja puhelimiaan, jos asiakkaiden olisi pakko ostaa niitä joka tapauksessa?

7. Veroilla ylläpidetyt sadattuhannet turhat suojatyöpaikat näivettävät myös tekijänsä. Heistä tulee henkisesti ja fyysisesti turvonneita näköalattomia keski-ikäisiä ritvoja, joiden paras huvi on asiakkaiden ja kollegoiden kiusaaminen.

8. Verorahoja tuhlataan massiivisiin IT-järjestelmiin, jotka eivät edes toimi.

9. Hyväveliverkosto ohjaa veroista rahoitettuja hankkeita päättäjien kavereiden ja sukulaisten yrityksille.

10. Veroista maksetaan palkka mm. näille ihmisille, jotta he voisivat päättää elämästäsi:

On kuitenkin yksi kiistämättömän hyvä syy maksaa verot: kieltäytyminen johtaa asteittain koveneviin rangaistuksiin ja lopulta voimakeinoihin sinua vastaan. Ensin saat kehotuksen maksaa verot korkojen kera ja lopulta ulosottomies tulee ovellesi poliisin kanssa. Poliisilla on vyöllään OC-sumute tai etälamautin ja Glock 17 -pistooli, joita käytetään vähintään sen verran kuin vastarinnan murtamiseksi täytyy. Hyvä bisnesmalli!

Kuvan haalarijengiläisillä on myös leka ja MP5-konepistooli.


26 kommenttia:

 1. juuh. Yhdistät siis asevelvollisuuden ja tasa-arvon. Haluatko siis naiset armeijaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En halua armeijaan ketään joka ei halua armeijaan.

   Poista
  2. Entäs oppivelvollisuus...? On armeijakin kasvattava paikka monelle...

   Poista
  3. Suosittelen oppivelvollisuuden määritelmän ja armeijan tehtävien tarkistamista. Kasvatusta varten ovat ensisijaisesti vanhemmat ja kaverit, toissijaisesti koulut ja työpaikat. Armeija ei tätä varten ole. Jos kasvaminen tulee siinä sivussa niin hyvä juttu, muttei se mitenkään ehdotonta ole. Toki intissä joitakin hyviä ja kenties kasvattaviakin puolia on, muttei mitään erityisen tarpeellista mitä ei armeijaa käymättäkin voisi oppia, tai sellaista mitä väistämättä siellä oppisi.

   Poista
 2. Kohta 3 on jossain määrin naurettava. Jos jostain tuntuu, että opettajat eivät tee kiusatun oppilaan asian eteen mitään, eivät nämä kyseiset henkilöt tarkastele asiaa mielestäni kovin laajoista näkökulmista! Kiusatun oppilaan primaari ja sekundaariympäristössä on muitakin henkilöitä kuin opettajat, jotka ovat osa tukiverkostua ja vastuunjakamista. Useissa kouluissa on resurssipulaa, joka aiheuttaa sen, että luokkakoot ovat ylisuuria.

  Luokissa on monesti paljon erityistä huomioita tarvitsevia oppilaita, joiden täydelliseen huomioon ei aina opettajan resurssit riitä. Asiaa tulisi katsoa myös hallitukseen päin, sillä hyvin moni luokka tarvitsisi opettajan avuksi koulunkäyntiavustajia, jotta kaikki erityistä huomiota tarvitsevat saisivat tarpeellisen tukensa. Peruskoulut tarvitsisivat siis suurempia vuosibudjetteja, jotta riittävän henkilökunnan palkkaus olisi mahdollista, ja tällä tarkoitan nimenomaan asiantuntevan henkilönkunnan palkkausta!

  Kiusaamistapauksissa on aina monta tarkastelu näkökulmaa. Kiusatun ja kiusaajan vanhemmat pitävät monesti omaa lastansa omana hyvä käytöksisenä kultanaa, joka ei koskaan tekisi mitään väärin! Myös vanhemmat väsyvät helposti kiusaustapauksiin, ja on hyvin helppoa osoittaa syyttävää sormeaan opettajaa kohtaan. On toki varmasti totta, että jotkut opettajat eivät jaksa puuttua riittävästi kiusaamiseen, vaikka heidän pitäisi. Jokainen joka ajattelee, että kiusaamisessa on vain opettaja syyllinen lapsensa huonovointisuuteen, voisi käydä kokeilemassa opettajan työtä muutaman vuoden! Aiheesta voisi kirjoittaa kirjoittain tekstiä mutta ehkä tässä yhteydessä ei ole tarkoituksenmukaista niin tähän tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mutta syy siihen miksi lapset opiskelevat homeisissa kouluissa vajaalla opettajistolla on se, että verorahat ohjataan täysin muualle kuin minne pitäisi.. Aika sairaasta yhteiskunnasta kertoo mielestäni se, että lapsien ja kehittyvien nuorien ravinnostakaan ei välitetä tippaakaan, vaan syötetään teollista moskaa. Raha, raha, raha se on ainoa asia joka eriarvoistaa kaiken. Sen avulla hallittaan ihmisten elämiä. Tuleva harmoninen yhteiskunta ei tunne sanaa raha, koska sivistyneissä yhteiskunnissa ei ole eriarvoistavia tekijöitä, vaan kaikki toimii harmonisesti balanssissa, koska joukossa ei ole itsekkäitä omaa etuaan ajavia zorgolioita jotka sokeuttavat, orjuuttavat ja tappavat kokonaisia kansakuntia. Kannattaa omilla valinnoillaan toimia yhteisen paremman puolesta. Tehkää muille niin kuin haluaisitte itsellenne tehtävän.

   Poista
  2. Veikkaisin että yllättäen niitä keinoja puuttua kiusaamiseen alkaisi löytyä, jos lapsen vanhemmilla olisi mahdollisuus lopettaa maksaminen ja vaihtaa palveluntarjoajaa.

   Poista
 3. vielä kohtaan 3 kommenttia. Jos opettajien palkkoja ei maksettaisi verorahoista niin mistä sitten? Kuinka moni vähempiosainen perhe pystyisi maksamaan lukuvuosimaksuja ja kuinka paljon tässä tapauksissa koulujen tasoerot muuttuisivat.. miettikääpäs sitä...

  VastaaPoista
 4. täyttä paskaa. enkä edes perustele miksi.

  VastaaPoista
 5. Huhhuh että oli paksua kuraa. jos joku lukee kommentit ennen varsinaista artikkelia:
  Ei kannata tuhlata aikaa tämän takia. Kelvotonta, näköalatonta, tyhjästä purnaamista.

  VastaaPoista
 6. Kommentoijien tunnereaktioista päätellen osui ja upposi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kaikista herkimpään kohtaan; kaiken ytimeen. Että kaikki politiikka toimii aina pakon uhalla. Että on parempiakin tapoja vaikuttaa

   Sama juttu vaikkapa lääketieteessä, tai lasten kasvatuksessa. Kaikki toimii oikeasti kuitenkin paremmin myötäkarvaan.

   Poista
 7. Minä elän verorahoilla

  VastaaPoista
 8. Miten voin olla maksamatta veroa? Lopetanko asumisen, syömisen ja juomisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verojen maksaminen on tosiaankin viisaasti määrätty työnantajien hoidettavaksi, ettei perusduunari näkisi rahoja tilillään ja joutuisi kiusaukseen tai tajuaisi valittaa. Periaatteessa yrittäjänä voi jättää monet verot maksamatta, mutta siitä ei hyvä seuraa. Parempi on tehdä työnsä pimeästi, mutta silloinkaan ei voi välttyä muiden maksamilta veroilta kuten alv.

   Poista
  2. Tekemällä työnsä pimeästi saa suukotella hyvästit eläkkeelle, sekä mahdollisille vakuutuksille tapaturmien yms. sattuessa. En sano, etteikö koko verotussysteemi olisi pahastikin viallinen. Verorahoja käytetään kuitenkin MYÖS järkevästi, joskaan ei niin tehokkaasti kuin pitäisi. Verojen maksamisen lopettaminen ei todellakaan ole mikään ratkaisu. Kuten ei ole kansaedustajien tai muun virkavallan pahoinpitely tai yleinen tottelemattomuuskaan.

   Poista
  3. Eläkesäästöjä voi tehdä itsekin, ja työeläkejärjestelmää riskittömämpiä sijoituksia ei pitäisi olla vaikea löytää. Olen samaa mieltä että suora konflikti viranomaisia vastaan ei ole kannattavaa vaikka siihen olisikin moraalinen oikeus, vaan on parempi murentaa heidän valtaansa rauhanomaisin keinoin.

   Poista
 9. tähän listaan on paljon lisättävää! verot ja maksut nousee vaan koko ajan, infra ja palvelut sen sijaan huononee. virallisen totuuden mukaan kaikki on hyvin. valtion arvostelua ei suvaita, muistutetaan kuinka veteraanit rakensi tämän tyhjästä. rakensi joo, mutta heidän lapsensa ovat kaiken sen tuhonneet.

  VastaaPoista
 10. Entäs kaikki se hyvä, mitä verotuksella saadaan aikaan? Tulisi aika paljon pidepi siitä listauksesta!

  VastaaPoista
 11. Kannattiko tuohon listaan nyt oikeasti laittaa tuota avioliittolakia, kun se ei perimmältään ole edes millään tavoin valtiollinen vaan kirkollinen asia? Raamatussa sanotaan että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, ja sen asian puolustaminen on nyt sitten verojen syytä? Vähän sama kuin että sanoisit, ettei veroja kannata maksaa, kun vaimosikin on vähän yksinkertainen (!). Ai ei logiikkaa...niinpä.

  Muuten tuossa listassa oli kyllä paljon hyvää. Kannattaisi vain keskittyä niihin asioihin, jotka oikeasti kuuluu holhouksen ja ylisuuren hallinnon piiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo avioliittolaki on nimenomaan valtiollinen asia. Kirkossa vihkimiset on sitten asia erikseen, mutta siitä tuossa laissa ei ole kyse.

   Poista
  2. Blogistilta (ja lähes kaikilta muiltakin "tasa-arvoisesta avioliittolaista" kohkaavilta) on unohtunut Laki rekisteröidystä parisuhteesta (950/2001) ja erityisesti sen 8 §: "Parisuhteen rekisteröinnillä on samat oikeusvaikutukset kuin avioliiton solmimisella, jollei toisin säädetä.

   Rekisteröidyn parisuhteen purkautumisella on samat oikeusvaikutukset kuin avioliiton purkautumisella, jollei toisin säädetä.

   Laissa tai asetuksessa olevaa säännöstä, joka koskee avioliittoa, sovelletaan myös rekisteröityyn parisuhteeseen, jollei toisin säädetä.

   Laissa tai asetuksessa olevaa säännöstä, joka koskee aviopuolisoa, sovelletaan myös tässä laissa tarkoitetun parisuhteen osapuoleen, jollei toisin säädetä. Osapuoliin, jotka aikovat rekisteröidä parisuhteensa, sovelletaan, mitä kihlakumppaneista säädetään, jollei toisin säädetä."

   Summa summarum, homoliitot ovat JO NYT samassa asemassa kuin avioliitot, ainoastaan terminologia on eri. Se että tyhmä kansa jostain syystä saanut päähänsä ettei näin olisi ja höpöttää kuvittelemastaan avioliittolain olemattomasta ongelmasta ei ole todellakaan valtion tai virkakoneiston vika.

   Poista
  3. Myönnetään, lisäsin avioliittolain listalle populistisessa tarkoituksessa. Se kun tuntuu herättävän paljon enemmän tunteita kuin sukupuoleen perustuva asevelvollisuus, joka on kuitenkin n. 1000 kertaa pahempi loukkaus tasa-arvoa vastaan. 6-12 kk pakkotyötä koska synnyit väärään sukupuoleen - ja ketään ei kiinnosta.

   Molemmat kuitenkin ovat esimerkkejä siitä että joudut tukemaan systeemiä, vaikka se olisi mielestäsi huono tai epäreilu.

   Poista
 12. Ehkä tähän olisi voinut valita myös ei-verovaroin kustannetusta lähteestä noi muutamat linkit :)

  VastaaPoista
 13. Kyllä, lopetetaan verot niin ei köyhät pääse lääkärille eivätkä lapsensa kouluun, saadaan yhteiskunnasta epäkelpo aines pois :) Rikkaat rikkaammiksi!

  Mutta ihan vakavasti puhuen, kaikki mainitut syyt ovat jollain tasolla ongelmia, mutta ne eivät johdu itse veroista vaan sitä rahaa kontrolloivasta byrokratiakoneistosta tai sen alaisuudessa toimivista tahoista tai henkilöistä. Tulosvastuu pitäisi olla myös virkamiehillä ja muilla veroista palkkansa saavilla, sen näkisin suurimmaksi epäkohdaksi tällä hetkellä. _Turha_ byrokratia tulisikin kitkeä pois, mutta verojen lakkauttaminen johtaisi vain tuloerojen räjähdysmäiseen kasvuun josta ei seuranne hyvää muille kuin jo valmiiksi hyvin toimeen tuleville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puolesta jokainen nykysysteemistä tykkäävä saa ihan vapaasti jatkaa verojen maksamista, mutta olisi hienoa jos samaa valintaa ei tehtäisi vahvemman oikeudella kaikkien muidenkin puolesta.

   Kyllähän sitä mielellään antaisi vaikka kymmenyksen työnsä tuloksista hyväntekeväisyyteen, mutta kun nykyään valtio vie tuloista n. puolet (veroaste.fi) ja rahojen käyttö on enimmäkseen aika kaukana tehokkuudesta, yleishyödyllisyydestä tai hyväntekeväisyydestä.

   Toisin kuin monet kuvittelevat, hyvinvointivaltiota ei tyypillisesti vastusteta ahneudesta ja itsekkyydestä, vaan koska koetaan että systeemi ei oikeasti palvele väitettyjä päämääriään ja silti siihen on pakko osallistua jos ei halua asemiehiä ovensa taakse.

   Poista